នៅប្រទេសកម្ពុជានាពេលបច្ចុប្បន្ននេះ ដំណាំផ្សិតចំបើង ទើបតែរីកសាយភាយក្នុងអំឡុង ប៉ុន្មានឆ្នាំនេះ កាលពីមុនប្រជាពលរដ្ឋខ្មែរ និយមដកផ្សិតពីទីវាល ឬក្នុងព្រៃមកបរិភោគ ជាហេតុនាំឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាព តែឥឡូវនេះ គាត់បានបង្វែរពីការរុករកនៅក្នុងព្រៃមកធ្វើការដាំដុះវិញ។
ហើយភាគច្រើននៃការដាំដុះរបស់គាត់ ធ្វើតាមយថាផល ដោយពុំមានបច្ចេកទេស ឬការពិសោធន៍ស្រាវជ្រាវ ដើម្បីឲ្យការបណ្ដុះទទួលបានទិន្នផលខ្ពស់ និង តម្រូវការរបស់ទីផ្សារទេ។
ប៉ុន្តែទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ការបណ្ដុះផ្សិតចំបើងទាមទារនូវបច្ចេកទេស ការពិសោធន៍ ស្រាវជ្រាវដើម្បីឲ្យការបណ្ដុះទទួលបានទិន្នផលមួយសមស្របទៅតាមតម្រូវការ។ ជាមួយគ្នានេះ មេផ្សិតមានតួនាទីដ៏សំខាន់ ដើម្បីឲ្យការបណ្តុះផ្សិតចំបើងបានទិនផលខ្ពស់៕
វាគ្មិន៖ លោក ចាវ ប៉េងណាំ នាយកប្រតិបត្តិនៃអង្គការអភិវឌ្ឍន៍កសិកម្មធម្មជាតិកម្ពុជា
No comments
Post a Comment